kismamáknak, kispapáknak, anyukáknak, apukáknak...és az egész családnak
Az oldal megtekintéséhez minimálisan 1024x768-as felbontás javasolt!


Gyermekjóléti Szolgálat

Talán van, aki már hallott róla, vagy ismeri is. Lehet, hogy valakinek teljesen ismeretlen, de nem is fontos neki. Viszont lehet az olvasók között olyan is, akinek nem mond semmit a Gyermekjóléti Szolgálat neve, és mégis nagy szüksége lehet rá. Fontos tudnunk és ismernünk, hogy ha váratlanul vagy régóta küzdünk bizonyos problémákkal, hova fordulhatunk segítségért. Ők (is) azért vannak, hogy segítsenek. De miben?

Legfontosabb feladatuk, hogy a gyermek családban történő nevelkedését, egészséges fejlődését, jólétét segítsék. Fontos számukra a veszélyeztetettség megelőzése, vagy a már kialakult veszélyeztetettség megszüntetése, illetve a gyermek családból való kiemelésének megelőzése. Foglalkoznak minden olyan társadalmi problémával is, melyek családon belül hatnak a gyermek életkörülményeire. Mint például a munkanélküliség, iskolázatlanság vagy az alkoholizmus.A hozzájuk fordulóknak tájékoztatást adnak a gyermek fejlődését biztosító támogatásokról és segítik a családot a támogatáshoz való hozzájutáshoz is.
Mentálhigiénés és nevelési tanácsadás igénybevételére is van náluk lehetőség.
Szociális válsághelyzetben lévő várandós anyát segítik, támogatják.
Segítenek a hivatalos ügyek intézésében, szükség esetén a megfelelő támogatás kiválasztásában.
Szabadidős programokat szerveznek a gyermekek számára, melyek nagyban hozzájárulnak a nevelési problémák enyhítéséhez, a hiányosságok káros hatásainak csökkentéséhez.
A saját háztartásban történő átmeneti gondozás esetén, közreműködnek a helyettes szülő vagy család felkutatásában, és a helyettes szülő ellátandó feladatairól és jogviszonyáról szóló tájékoztatásban.


Bárki, aki szükségét érzi, vagy segítségre szorul, bátran felkeresheti a szolgálatot. Gyakran előfordul, hogy mi védőnők segítjük a családot a Gyermekjóléti Szolgálathoz eljutni. Tehát, ha esetleg a védőnőben jobban megbíztok, könnyebben tudtok vele beszélgetni a problémáitokról, nyugodtan kérhettek tőle is segítséget. Egyszer egy kismama jelentkezett nálam terhesgondozáson, és kiderült, hogy lakhatatlan körülmények között él. Felkerestük a szolgálatot, segítettek neki átmenetileg egy anyaotthont találni, majd a férjével és a babával egy saját lakáshoz jutni. Ahol nem ez a gond, hanem más, például a család bármilyen hátrányos helyzete miatt segítségre szorul, ott a szolgálat egy megbízott családgondozója segíti, tájékoztatja, támogatja őket mindenben, míg egyenesbe nem jönnek.


Új hozzászólás   3 hozzászólás

1  Liviaa 2010-07-26  20:16

T Vedono! Mar irtam a blogba, akkor meg nem volt biztos, hogy megtartom a gyermekem, de mostmar az, nem tudtam megtenni, valahogy fel tudom nevelni, tudom. Ebben szeretnek egitseget kerni, egyedul vagyok teljesen, a csaladom nem tud sgiteni, az apa nem szeretne a gyereket, ill. akarta de mar nem.. nem tudok hova menni ha megszulom, nincs lakasom, nincs jovedelmem, vagyis nagyon keves, gyerekekre szoktam igyazni, amikor hivnak.. 21 eves vagyok, intezetben nottem fel, azt mondjak igy konnyebben kaphatok tamogatasokat.. nem tudom, hova fordulhatnek, csak azt, hogy akarom a gyermekem, es barmit megteszek, hogy felneveljem. Valaszat elore is koszonom Livia
Homor Márta 2010-07-27  21:54

Kedves Liviaa!
Nagyon örülök a jó hírnek! :-) Valóban nincs könnyű helyzetben, de higgye el, hogy döntését soha nem fogja megbánni! Amit én ígérni tudok, hogy bármikor bármilyen kérdése van, nagyon szívesen válaszolok, amennyire ez online módon lehetséges. Azt javaslom viszont, hogy minél előbb keresse fel a körzeti védőnőjét (tartózkodási hely szerinti) és mondja el neki mi a helyzet, mert ő tud a továbbiakban az elhelyezés, támogatások és egyéb területen segítséget nyújtani. Szép babavárást kívánok!

2  Era 2011-05-13  10:13

Kedves Szoptató anyukák!

Engedje meg, hogy a mellékelt leírás alapján pár szóban megismertessük Önnel és szervezetével szoptatási karkötőnket, mely már Magyarországon is kapható.

Hivatalos honlapunk: www.milkbands.hu
Nézze meg, érdemes, biztonságot ad a kezdeti nehézségek idején.

Tisztelettel:

Rácsai Krisztina

Milkbands.hu csapata
A hozzászóláshoz kérem add meg az e-mail címedet!

E-mail:   


 Keresés a cikkekben