kismamáknak, kispapáknak, anyukáknak, apukáknak...és az egész családnak
Az oldal megtekintéséhez minimálisan 1024x768-as felbontás javasolt!


Mi vár rám?

Pozitív lett a teszt! Az öröm és ijedtség együttesét követően mi a teendőnk? Mindenekelőtt érdemes a tesztet egy héttel később újra megismételni, és ha az is pozitív lett, keressünk egy szülész-nőgyógyász szakorvost, aki ultrahanggal és bimanuális vizsgálattal megállapítja a várandósságot. A legtöbben ismerős, rokon ajánlására magánorvost választanak, de fel lehet keresni a lakhely szerinti egészségügyi szolgálat szakrendelését, ahol minden további nélkül ellátják a kismamát. Az orvos a terhesség megállapítás után egy igazolást a kismamának. A védőnőt ezután kell felkeresni. Hogy találjuk meg a védőnőt?

Nagyon fontos, hogy mindenkinek nem az állandó, hanem a tartózkodási hely szerint kell felkeresni a védőnőt. Én budapestiek esetében azt szoktam javasolni, hogy lapozzuk fel a telefonkönyvet az orvosi rendelőknél, és az egyik kerületi rendelőben már meg tudják mondani, hogy utca házszám szerint melyik rendelőhöz, illetve védőnőhöz tartozik a kismama. Vagy a közelünkben lévő gyermekrendelőbe is besétálhatunk, ott is tudnak pontos tájékoztatást adni. Persze ez csak az első jelentkezéskor tűnik ilyen bonyolultnak.
Mit kell magunkkal vinni? Az orvosi igazolást a várandósságról, TAJ-kártyát, személyi igazolványt és lakcím kártyát, és ha van a leleteket. No meg a sok-sok kérdést amiben tanácsra van szükségünk.
Kérdezz bátran!

Új hozzászólás   3 hozzászólás

1  barbi 2011-01-02  09:09

Kedves márta aszt szeretném öntöl megkérdezni hogy,miért késik a menstruáciom ?November 24.-én jött meg utolag ,és azota semmi ,de viszont néha nagyon megszédülök és fáj a fejem ,és elég gyakran kell pisilnem ,és nagyon szurogat a hasamban .De volt mikor ugy éreztem megfog jöni de nem jött és még a tünetek is megszüntek.Mi lehet az oka? Kérem doktorur irjon visza mert már soktol kérdeztem egyiksem ir visza .Segitségét előre is köszönöm) egyik tétel sem felel meg.
Homor Márta 2011-01-03  22:23

Kedves Barbi!
Azt javaslom, vegyen egy terhességi tesztet gyógyszertárban vagy dm-ben, végezze el a reggeli első vizelettel a leírás alapján. Azután már többet fog tudni. Ha negatív, és a tünetek továbbra is fennállnak, érdemes felkeresni egy nőgyógyászt.
2  Szilvi 2011-03-22  13:56

Kedves Márta! azzal kapcsolatban fordulok Önhöz, hogy:
a kislányom 4 hónapos, november 18-án született.
Császármetszéssel született, mert problémák adódtak az NST vizsgálaton. a császármetszési sebem nehezen gyógyult, a szervezetem nem tudta elfogadni a varratokat.
Az utóbbi egy hétben észre vettem magamon a terhesség jeleit: hányingerem van, szédülök.
Menzeszem volt februárban, egész pontosan 8-12ig. A vérzés utáni nap együtt voltam a párommal. mennyi annak az esélye, hogy mindjárt a menzesz után teherbe essek? Ha márciusban nem jön a menzeszem, akkor veszek csak tesztet, még kivárom azt a kis időt.
Vannak e veszélyei a császáros szülés utána terhességnek ennyi idővel?
Más oldalakon olvastam arról, hogy jó lenne 1,5 évet várni a szüléssel. Abortuszt nem szeretnék, ellen vagyok ennek a dolognak.
Várom válaszát, köszönettel:Szilvi
A hozzászóláshoz kérem add meg az e-mail címedet!

E-mail:   


 Keresés a cikkekben